Oper..." />

Cine e transportatorul implicat în accidentul din Ungaria

Operatorul de transport implicat în accidentul produs vineri dimineaţă pe autostrada M5 din Ungaria, TegalTrans SRL din Galaţi, deţinea licenţa comunitară de transport persoane din anul 2011, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Transporturilor (MT).

Ministrul Transporturilor, Ramona Nicole Mănescu, a solicitat vineri, 30.08.2013, Autorităţii Rutiere Române (ARR) informaţii despre accidentul rutier petrecut în Ungaria, soldat cu victime cetăţeni români, cât şi verificarea legalităţii transportatorului.

‘Conform datelor transmise de către ARR, accidentul s-a produs pe autostrada M5 pe sensul de deplasare spre Budapesta la ora 04.40 ora României. Operatorul de transport implicat în accident este TegalTrans SRL din Galaţi, care deţinea licenţa comunitară de transport persoane din anul 2011.

Cursa care se efectua era de tip ocazional, raportată la ARR, pe ruta Galaţi – Arad cu plecare din Galaţi la ora 9.00, având în acest sens document de control’, se menţionează în comunicatul citat.

Autovehiculul cu care se efectua cursa este GL-99-TGL, vehicul pentru care firma TegalTrans SRL deţinea copie conformă a licenţei comunitare, valabilă din data de 09 martie 2013. Autobuzul are capacitatea de 21 de locuri, an fabricaţie 2008, cu clasificare categoria III.

Cursa era efectuată, conform raportării operatorului de transport, de doi conducători auto, respectiv Pintilie Marius şi Huruianu Vasile, ambii conducători auto deţinând certificate profesionale de transport persoane. Pintilie Vasile are vârsta de 29 ani, iar Huruianu Vasile are vârsta de 45 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × four =