Î..." />

Ciculație limitată a camioanelor în Germania pe timpul verii

În perioada 1 iulie – 31 august în Germania va fi limitată circulaţia vehiculelor grele în zilele de sâmbătă, intre orele 7.00 – 20.00, restrictie adoptata  în interesul mişcării bune a vehiculelor în timpul sezonului turistic.

1. Sunt interzise: Camioanele cu o masă maximă autorizată mai mare de 7,5 tone şi camioane, cu remorcă.

2. Interzicerea transportului cu camioane în zilele de duminică şi de sărbătorile legale  între orele 0.00 – 22.00, pe toate drumurile (§ 30 aliniat 3 al Regulamentului Circulaţiei Rutiere) rămâne neschimbat.

3. Eliberarea permisiunilor exclusive: Pentru permisiunea de a utiliza vehicule comerciale, vă puteţi adresa la Serviciul siguranţei rutiere, care este în competenţa punctului de trecere a frontierei în cauză.

4. Interdicţii nu se aplică:

4.1. la transport combinat „cale ferată – autostrada”, de la expeditor la punctul de încărcare, până la cea mai apropiată staţie de tren/cale ferată sau descărcare de la cea mai apropiată staţie de tren/cale ferată la destinatar;

4.2. la transport combinat „port – autostrada ” între punctele de încărcare sau de descărcare şi un port situat la maxim 150 km (sosire sau plecare a bunurilor).

4.3. pentru transport:
a) lapte proaspăt sau produse lactate proaspete;
b ) carne proaspătă sau produse din carne proaspătă;
c) peşte proaspăt, peşti vii şi produse din peşte proaspăt;
d) fructe şi legume perisabile.

4.4. La circulaţia cu golul din cauza traficului pe element.

4.5. Transportarea bunurilor se efectuează cu însoţirea setului necesar de documente care trebuie prezentate persoanelor competente pentru scopuri de control.

 Sursa: www.aita.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 + 4 =