C..." />

China şi România doresc să flexibilizeze transporturile aero

China şi România doresc să flexibilizeze transporturile aero dintre cele două state, rezultă din discuţiile ce au avut loc la Ministerul Transporturilor, între un oficial român şi un administrator de la Aviaţia Civilă din China.

Secretarul de stat Dragoș Virgil Titea a primit delegaţia chineză condusă de Wang Zhiqing, administrator adjunct al Administrației Aviației Civile din China.

În cadrul întâlnirii, a fost semnat un memorandum de înțelegere între autoritățile aeronautice din China şi România, cu scopul flexibilizării condițiilor de acces a transportatorilor aerieni pe piața serviciilor de transport aerian.

Memorandul prevede ca pe lângă București, respectiv, Beijing, companiile aeriene din China să poată opera și în alte două puncte din România, în timp ce companiile aeriene din România își pot alege alte două puncte de operare pe teritoriul Chinei.

Părțile au fost de acord că China şi România pot desemna provizoriu până la trei companii aeriene, care să opereze serviciile convenite, pe rutele specificate.

Prin acest memorandum, s-a agreat ca numărul zborurilor ce pot fi făcute de companiile aeriene desemnate de fiecare parte, pe rutele dintre China şi România, să fie crescut la 14, față de două, în prezent.

Totodată, a fost reglementată și operarea serviciilor aeriene regulate dintre China şi România, pe baza aranjamentelor comerciale de piață încheiate între operatorii aerieni, ca alternativă la operarea serviciilor aeriene directe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × 3 =