CFR SA a moderniz..." />

CFR a modernizat şase gări din bani europeni

CFR SA a modernizat în primul semestru gările Slatina, Reşiţa Sud, Zalău, Bistriţa Nord, Giurgiu Oraş şi Botoşani. Proiectele sunt finanţate cu fonduri europene, a căror valoare contractuală totală se ridică la 119,3 milioane de lei.

Proiectul de modernizare a staţiilor de cale ferată e derulat prin Programul Operaţional Sectorial Transport 2007 – 2013, cu finanţare asigurată în proporţie de 85% de la Comisia Europeană şi 15% de la bugetul de stat.

„Lucrările de modernizare a staţiilor de cale ferată pornesc de la schimbarea faţadei clădirilor, continuă cu modificarea circuitului în interiorul clădirilor şi se extind până la redimensionarea perimetrului exterior al gărilor pentru a asigura confortul, siguranţă şi fluiditatea mixului de călători.

Prin continuarea acestor proiecte, dorim să transformăm gările într-un spaţiu modern şi adaptat atât cerinţelor pieţei, cât şi nevoilor clienţilor noştri, călătorii”, a declarat, într-un comunicat, directorul general al companiei, Macarie Moldovan.

CFR SA a finalizat şi recepţionat în perioada 2013 – 2014 lucrări de modernizare în 11 staţii de cale ferată, valoarea totală a contractelor fiind de 239,6 milioane lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 − four =