..." />

Cetăţenii Republicii Moldova vor călători fără vize în Turcia

Începând cu luna mai din acest an, cetăţenii Republicii Moldova ar putea călători fără vize în Turcia. Totodată, și cetăţenii turci care vor dori să vină în Republica Moldova vor beneficia de aceleași privilegii, ca urmare a unui Acord semnat anul trecut de cele două state și care a fost aprobat pe 23 ianuarie 2013 de Guvernul de la Chişinău. foto

„Șoferii profesioniști trebuie să aștepte viza timp de trei luni. Din punct de vedere financiar, cetățenii Republicii Moldova au doar de câștigat. Avem un calendar care stipulează fiecare etapă ce trebuie parcursă, astfel încât, cel târziu în luna mai, acest acord să intre în vigoare”, a declarat ministrul moldovean de Externe, Iurie Leancă.

Potrivit Acordului moldo-turc, scutirea de viză pentru o perioadă maximă de 90 de zile nu va acorda cetățenilor celor două state dreptul de a se angaja în câmpul muncii.

Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Turcia, privind abolirea reciprocă a vizelor a fost semnat la 1 noiembrie 2012, la Ankara, Turcia. Acesta urmează să fie ratificat de către legislativele din cele două ţări.

În prezent cetăţenii moldoveni achită 30 de dolari sau 20 de euro pentru o viză turcă valabilă 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five − 3 =