Cetățenii din UE nu mai au nevoie de pașaport pentru a intra în Republica Moldova

Guvernul de la Chişinău, condus de premierul demiosionar Chiril Gaburici, a aprobat o hotărâre, calificată drept istorică de presa de la Chişinău, prin care cetăţenii ţărilor din Uniunea Europeană vor putea să circule în Republica Moldova doar în baza buletinului, informează ediția de peste Prut a cotidianului Adevărul. foto

Guvernul din Republica Moldova a luat această hotărâre în ultima sa şedinţă, înainte de a demisiona. Astfel, cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europene vor putea veni în Republica Moldova prezentând la punctele de trecere a frontierei moldoveneşti doar buletinele de identitate ID1şi ID2.

Potrivit ministrului Afacerilor Interne de la Chișinău, Oleg Balan, cetăţenii europeni nu vor mai fi obligaţi să prezinte autorităţilor moldoveneşti paşapoartele sau cărţile de identitate biometrice, aşa cum se întâmpla până acum. Prin măsura adoptată în urma demersurilor iniţiate de Ministerul Afacerilor Externe din România, Republica Moldova se aliniază la practica instituită deja de statele din Balcanii de Vest care au aspiraţii similare cu cele ale Republicii Moldova în raport cu UE şi se bucură de acelaşi regim de circulaţie în spaţiul comunitar european.   Decizia nu este însă una finală. Proiectul urmează să fie votat şi în Parlamentul din Republica Moldova pentru a fi valabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × 2 =