Cetăţenii cu paşapoarte biometrice vor trece frontiera R. Moldova în 15 secunde

Cetăţenii cu paşapoarte biometrice vor traversa frontiera Republicii Moldova în 15 secunde datorită sistemului „eGate”. Noua tehnologie permite intrarea în țară fără implicarea directă a angajaţilor Poliţiei de Frontieră. foto

Potrivit Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor (MTIC) de la Chișinău, sistemul „eGate” reprezintă o soluţie tehnologică de verificare în regim automatizat a paşapoartelor cu date biometrice ale cetăţenilor R. Moldova.

Graţie acestui echipament, procedura de verificare a paşaportului se simplifică şi, implicit, timpul aflării în zona controlului de frontieră se reduce la 15 secunde. Astfel, deţinătorul paşaportului biometric prezintă actul de identitate şi scanează identificatorii biometrici, datele cărora sunt stocate în cipul din paşaport.

Tehnologia „eGate” este aplicată în prezent la Aeroportul Internaţional Chişinău. Zilnic, aproximativ 20 de persoane traversează frontiera cu ajutorul noului sistem.

Noua tehnologie a fost implementată de MTIC, Poliţia de Frontieră din cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi Aeroportul Internaţional Chişinău, notează Moldpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 + ten =