Centura Târgu Jiu va fi construită de italienii de la Collini Lavori

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România a semnat miercuri, 20 noiembrie 2013, contractul pentru „Construcția variantei de ocolire Târgu Jiu”. foto

Valoarea contractului este de 151 milioane lei (fără TVA) din care 85% sunt fonduri europene nerambursabile, restul de 15% fiind asigurate de către Guvernul României.

Investiția va fi realizată în scopul îndepărtării traficului greu din oraș, dar și în vederea facilitării legăturilor între localitățile aflate în zona Municipiului Târgu Jiu pe următoarele căi de comunicație: DN66 (E79), DN 67 și DN 67D. 

Pentru participanții la trafic, aceste obiective includ îmbunătățirea performanței coridorului de drum prin mărirea vitezei de deplasare, reducerea costurilor de exploatare și a numărului de accidente, precum și îmbunătățirea confortului în timpul călătoriei.

Obiectul contractului îl reprezintă executarea lucrărilor de construcție a variantei de ocolire a Municipiului Târgu Jiu, amplasată pe DN66.

Construcția Variantei de Ocolire a Municipiului Târgu Jiu va fi realizată de firma Collini Lavori și va avea o durata de execuție a lucrărilor de 24 luni, plus perioada de notificare a defecțiunilor care este de 24 luni. (Daily Business)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × two =