Ofițerii de poliție din 28 de țări din într..." />

Centura la control

Ofițerii de poliție din 28 de țări din întreaga Europă vor efectua verificări privind purtarea centurilor de siguranță în cursul săptămânii 11-17 martie. Pasagerii care nu poartă centura de siguranță vor primi o amendă. Acțiunea face parte dintr-o operațiune la nivel european, coordonată de TISPOL, Rețeaua poliției rutiere europene, care are loc pe tot parcursul acestei săptămâni.

Pe lângă verificarea centurilor de siguranță, ofițerii vor urmări, de asemenea, utilizarea sistemelor de siguranță pentru copii și a căștilor pentru motocicliști.

Președintele TISPOL, Paolo Cestra, spune: „Folosirea unei centuri de siguranță este o sarcină rapidă și simplă; este totodată o modalitate extrem de eficientă de reducere a consecințelor unei coliziuni. De aceea, să nu purtați o centură de siguranță este împotriva legii. Nu este o chestiune de alegere personala, ci este obligatorie pentru soferii si pasagerii de pretutindeni.

Pe lângă alegerea legală, purtarea unei centuri de siguranță este, de asemenea, alegerea sigură. Centurile de siguranță reduc riscul de deces cu 45% pentru șoferi și ocupanții scaunelor din față. Acestea reduc, de asemenea, riscul de vătămare gravă cu 50%.

Totuși, există încă șoferi și pasageri care, din orice motiv, nu utilizează o centură de siguranță.

La urma urmei, utilizarea centurilor de siguranță este singura metodă eficientă de reducere a deceselor și vătămărilor grave in cazul unei coliziuni intre vehicule. ”

În timpul unei operațiuni similare în Europa în martie 2018, au fost detectate mai mult de 100 000 de infracțiuni de nefolosire a centurilor de siguranță.

Sursa: TISPOL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 + one =