Cele trei oferte pentru privatizarea CFR Marfă au fost deschise

Oficialii Ministerului Transporturilor au deschis, joi, ofertele pentru privatizarea CFR Marfă. Două companii şi un consorţiu s-au înscris în cursă pentru preluarea CFR Marfă. foto

Suma pe care au oferit-o investitorii înscrişi în cursă pentru preluarea pachetul majoritar al companiei de stat, se va comunica ulterior.

Dosarele sunt mai întâi analizate, pentru a se vedea dacă îndeplinesc condiţiile, apoi vor începe negocierile cu fiecare companie în parte.

Preţul de pornire al licitaţiei pentru 51% din acţiunile CFR Marfă este de aproape 800 de milioane de lei, iar dosarul de prezentare poate fi achiziţionat contra sumei de 10.000 de euro sau echivalent în lei.

Trei companii feroviare au depus oferte pentru cumpărarea CFR Marfă. Este vorba despre operatorii locali Grup Feroviar Român, Transferoviar, dar şi despre compania americană Omnitrax, susţin surse din Ministerul Transporturilor.

Transferoviar Grup este o companie înfiinţată în 2003, al cărei obiect de activitate este asigurarea serviciilor de transport/logistică feroviară şi manevră feroviară de marfă, gestionarea de infrastructură feroviară, construcţia de căi ferate, drumuri şi autostrăzi. De asemenea, prin accesarea de fonduri europene, societatea este implicată în dezvoltarea infrastructurii feroviare private, în acest moment având în execuţie terminalul de containere din Aiud. Societatea activează atât pe piaţa din România cât şi la nivel internaţional.

Donau-Finanz GmbH & Co KG Austria este un fond de investiţii de tradiţie din Austria fondat în 1957, administrând active de peste 2 miliarde de euro în domenii cum ar fi managementul activelor, investiţii, fuziuni şi achiziţii, restructurări, dezvoltare rezidenţială. Donau-Finanz este calificat în faza finală a procesului de privatizare a unităţii de transport de marfă a Căilor Ferate Bulgare (BDZ) – BDZ Freight Services.

OmniTRAX este una dintre cele mai mari companii private de căi ferate din America de Nord, potrivit propriei pagini de Internet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − 13 =