C..." />

Cel mai economic tramvai din lume intră în funcţiune la Arad

Cel mai economic tramvai din lume intră în funcţiune la Arad. Municipiul Arad a încheiat contractul de achiziţie de tramvaie noi, cu finanţare prin credit acordat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. foto

Contractul în valoare de 6.568.101,30 euro plus TVA are ca obiect achiziţia a şase tramvaie noi, care vor fi livrate în termen de 42 de săptămâni de la data semnării contractului. Noul tramvai IMPERIO este fabricat la Arad de către SC „Astra Vagoane Călători” în parteneriat cu firma germană Siemens şi are o concepţie complet nouă. Acesta este dotat cu rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, are podeaua coborâtă şi aduce călătorilor un plus de confort. Specialiştii spun că din punct de vedere energetic, este cel mai economic tramvai din lume. 

Acesta consuma doar 0,62 kw la fiecare kilometru parcurs. Preţul de 1 milion de euro, cu profit un leu, pentru o garnitură este unul special oferit de către producător, declarat Valer Blidar, directorul societăţii constructoare, citat de Radio România Actualități.

În momentul de faţă, parcul de tramvaie arădean cu 150 de garnituri este învechit, iar pe infrastructura reabilitată circulă tramvaie din fosta Germanie Democrată achiziţionate la mâna a doua în urmă cu douăzeci de ani, a precizat directorul tehnic al Companiei de Transport Public din Arad, Petru Cuvineanu.

Odată cu intrarea lui Imperio în trafic, Aradul (oraşul care a produs avioane, vagoane de călători, marfă şi metrou) intră în istorie şi se înscrie pe harta mondială a fabricanţilor de tramvaie, transmite Radio România Actualități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 1 =