Republic..." />

Cehia, interesată de dezvoltarea logisticii în Belarus

Republica Cehă este interesată de dezvoltarea centrelor logistice în Republica Belarus. Intențiile specialiștilor de la Praga au fost discutate pe 3 mai, la Minsk, în cadrul ședinței Comisiei interguvernamentale pentru cooperare economică și comercială. foto

Partea cehă a declarat că este interesată de realizarea unor proiecte comune cu autoritățile de la Minsk în domeniul logisticii, transportului feroviar și infrastructurii rutiere, accentuând și disponibilitatea cooperării în sfera transporturilor multimodale. 

Reprezentanții celor două țări au discutat și aspecte ale cooperării în domeniul transportului rutier internaţional, în special despre eliberarea autorizațiilor de transport în anul 2012. La rândul lor, autoritățile belaruse au solicitat partenerilor cehi să simplifice procedurile de eliberare a vizelor pentru transportatorii internaționali de mărfuri din Belarus.

În ziua reunirii comisiei, în localitatea Șcitomirici din Regiunea Minsk a început construcţia centrului de logistică și transport Șcitomirici, al cărui proprietar este compania cehă Metrostav.  Proiectul presupune crearea unui centru logistic modern, care va include un complex de depozite pentru 18 500 de paleți, birouri, zonă de depozitare a containerelor, punct vamal, parcare pentru camioane de mare tonaj și un hotel.

Noul centru va avea o suprafață de peste 17 hectare, pentru construcția și funcționarea acestuia fiind create 300 de noi locuri de muncă. Costul proiectului este de aproximativ 300 de milioane de euro… citeşte tot aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seven + 17 =