Curtea Europeană a..." />

CEDO a condamnat Ucraina în cazul Timoşenko

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat Ucraina în dosarul fostului premier Iulia Timoşenko. Judecătorii de la Strasbourg au constatat marți, 30 aprilie, că în timpul arestării fostului șef de executiv de la Kiev au fost încălcate mai multe prevederi ale Convenției pentru drepturile omului, dar au respins, în schimb, plângerea privind presupusele rele tratamente la care ar fi fost supusă Timoșenko. foto

Fostul premier ucrainean a fost condamnat în august 2012 la şapte ani de închisoare pentru prejudicierea statului ucrainean la semnarea contractelor de gaze cu Federația Rusă în iarna anului 2009. Iulia Timoşenko a sesizat CEDO la câteva zile după plasarea în arest preventiv, denunţând încălcarea unor drepturi fundamentale. 

Din luna mai 2012 până în prezent ea este internată în spitalul penitenciarului din Kacianovsk, acuzând grave probleme de sănătate.

Analiștii politici ucraineni presupun că Timoșenko ar putea fi grațiată abia după alegerile prezidențiale din 2015, indiferent de decizia CEDO pronunțată astăzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − five =