Atragerea de fonduri e..." />

Ce priorităţi şi-a asumat Relu Fenechiu

Atragerea de fonduri europene, eliminarea pierderilor şi privatizarea companiilor de stat doar după ce acestea devin atractive pentru investitori sunt câteva dintre priorităţile pe care şi le-a asumat ministrul Relu Fenechiu pentru mandatul de la Transporturi.

„Am două priorităţi. Este vorba despre atragerea fondurilor europene într-un procent cât mai apropiat de sută la sută dacă se poate şi pentru aceasta am discutat cu cei care gestionează această chestiune în minister şi am căutat împreună soluţiile pentru a grăbi atragerea fondurilor europene. A doua prioritate este eliminarea pierderilor din companii. Avem mult prea multe companii în acest minister care produc pierderi, avem mult prea multe regii, instituţii care ar putea avea profit mult mai mare în condiţiile în care nu s-ar mai fura, în condiţiile în care managementul ar fi performant”, a declarat ministrul Transporturilor într-un interviu acordat Agerpres.

Fenechiu a precizat că, în urma unor analize, a decis să reducă numărul de posturi cu 10%, circa 50 de persoane urmând să părăsească ministerul, însă, în ceea ce priveşte numărul de angajaţi din companiile de stat, nu s-a luat încă o decizie, existând şi varianta suplimentării grilei de salarizare.

„La unele companii ar putea chiar să crească – de exemplu, la fonduri europene şi la control cred că vom suplimenta numărul de posturi. Eu îmi doresc ca şi TAROM să fie dezvoltată, nu restructurată, să fie o companie care să câştige pieţe, care să crească numărul de aparate de zbor şi atunci acolo se poate lucra altfel. Va trebui ca aceşti oameni să lucreze mai mult, ba chiar să mai angajăm oameni”, a explicat ministrul Transporturilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 5 =