Incepand d..." />

Ce Martisor au primit soferii britanici anul trecut

Incepand de la 1 Martie 2017 soferii care sunt prinsi folosind telefonul mobil in timpul condusului primesc o amenda de 200GBP si 6 puncte penalizare pe loc.

In Marea Britanie soferii incepatori pot primi maxim 6 puncte de penalizare inainte de a li se suspenda permisul de conducere pentru 2 ani. Anterior introducerii acestei prevederi, ei puteau reduce din punctele de penalizare daca luau parte la cursuri suplimentare pe probleme de circulatie rutiera.

Soferii profesionisti isi pot pierde permisul daca primesc 12 puncte de penalizare in rastimp de 3 ani, sau – mai nou – dupa primele doua mesaje pe telefon.

Numarul celor care verifica mesajele, trimit mailuri sau intra pe retelele de socializare in timp ce se afla la volan s-a dublat in ultimii doi ani si a atins cote alarmante.

Potrivit „The Thelegraph”, Chris Grayling – Secretarul pentru transporturi – a luat atitudine declarand toleranta zero fata de acest fenomen pe care il considera „la fel de condamnabil ca si condusul sub influenta alcoolului”.

Aceasta dependenta nu poate fi invinsa decat intr-un singur mod: „Inchide telefonul si baga-l in torpedou cat timp esti la volan.”, recomanda Presedintele AA (Asociatia dezvoltatorilor de automobile).

Este bine de stiut si ca recent Comisia Europeană a anunţat că permisele de conducere emise în Marea Britanie ar putea să nu mai fie valabile în UE, în urma retragerii statului britanic din Blocul comunitar, informează publicaţia “The Telegraph” şi postul “Sky News”.

În cazul în care cele două părţi nu vor putea ajunge la un acord privind transportul, recunoaşterea reciprocă a permiselor de conducere ar putea fi retrasă, ceea ce ar însemna că cetăţenii UE care călătoresc în Marea Britanie nu vor mai putea închiria maşini, sau obţine asigurări, iar daca va ganditi sa va mutati in Marea Britanie, va trebui sa va conformati „regulilor casei”.

Potrivit site-ului publicaţiei Express, britanicii ar putea fi nevoiţi la randu-le să deţină un permis internaţional de conducere (PIC).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen − 11 =