..." />

CE, investiţie de 409 milioane € la tronsonul Eroilor – Drumul Taberei

Comisia Europeană a aprobat o investiţie de 409,5 milioane de euro, din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), pentru tronsonul Eroilor – Drumul Taberei, din Magistrala 5 a Metroului bucureştean.

„Acest proiect este un exemplu bun al modului în care fondurile regionale europene pot ajuta la România să revină la creştere economică.

El va contribui la îmbunătăţirea mobilităţii pentru cetăţenii noştri, asigurându-le condiţii sigure de călătorie şi prietenoase cu mediul, şi va face Bucureştiul şi mai atractiv pentru investitori”, a precizat comisarul pentru Politici Regionale, Johannes Hahn, care a aprobat, din partea Comisiei, acordarea investiţiei din Fondul European de Dezvoltare Regională.

Comisia Europeană precizează, în comunicat, că principalii beneficiari ai proiectului extinderii magistralei 5 de metrou sunt cei 335.000 de locuitori din cartierul Drumul Taberei.

„Se estimează crearea a 3.000 de locuri de muncă în timpul lucrărilor şi 246 după finalizarea proiectului”, se mai arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen − three =