Tot mai mult..." />

Ce fel de afaceri vor să facă străinii cu românii

Tot mai multe companii din străinătate își manifestă interesul de a lucra cu firme din România. Fie că este vorba de a cumpăra de la noi carne sau produse agricole, fie că vor să colaboreze cu românii în diferite domenii la care suntem pricepuți, noi cereri de oferte apar în fiecare zi. foto

Astfel, dacă ai o firmă și vrei să-ți vinzi produsele și serviciile peste hotare, trebuie să urmărești zilnic Portalul de Comerț Exterior, din subordinea Ministerului Economiei, la adresa portaldecomert.ro. 

De exemplu, cele mai recente cereri de oferte postate ieri pe acest portal, sunt venite din partea unei companii din Serbia, care se arată interesată să importe 100.000 tone de grâu și 100.000 tone de porumb. Iar o firmă franceză dorește să-și găsească un partener român pentru fabricarea jucăriilor din lemn după metoda de educație Montessori.

Din sectorul agricol se mai caută: ulei de floarea-soarelui, pulpe de pui prelucrate, carne de vită congelată, lapte praf sau zer praf pentru Africa de Sud, cartofi pentru o firmă poloneză, lapte de oaie pentru o companie din Portugalia sau fructe și legume proaspete care să ia calea Israelului.

Și IT-iștii români își pot găsi colaborări în afară. O firmă din Israel caută cooperare în domeniul software, iar o companie irlandeză este interesată să colaboreze cu producători români de piese de schimb pentru calculatoare și cu firme de service IT.

De asemenea, firme din Franța și Grecia vor să cumpere din România peleți din lemn, iar o firmă cipriotă este în căutare de cărbune pentru grătar. Producătorii români de biciclete au și ei oportunitea de a lucra pentru o firmă portugheză. Tot portughezii vor să cumpere încălțăminte românească din piele, iar grecii au nevoie de piele tăbăcită de porc și de oaie.

Întreprinderile românești care produc cabluri de cupru au ocazia să le exporte în Liban. Iar producătorii români de geamuri termopan le pot exporta în India. Companiile indiene mai caută cherestea din lemn alb, deșeuri alimentare ce pot fi folosite pentru hrana animalelor și grâu pentru hrana păsărilor.

Printre cererile de ofertă mai puțin obișnuite sunt coșciuge nevopsite din lemn de pin și brad pentru o firmă italiană, realizarea de teste biologice pe bază de contract în România pentru o companie japoneză sau obiecte religioase și veselă pentru micul dejun pentru o firmă franceză. (Money.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventeen + eleven =