Un proiect a..." />

CE ar reduce la jumătate ţinta pe biocombustibili

Un proiect al raportorului european pe probleme de mediu riscă să provoace un regres fără precedent al politicii de mediu a UE: se doreşte ca până în anul 2020 combustibilii folosiţi la Transporturi să conţină 5,5% biocombustibil, faţă de 10%, cât era ţinta iniţială, informează Capital.

Suntem la numai câteva săptămâni după ce Guvernul s-a conformat Directivei Europene privind Energia Regenerabilă, din anul 2009, decizând ca până în anul 2020 cel puţin 10% din consumul total de carburanţi să provină din biocombustibili, prin Strategia Naţională a României privind Schimbările Climatice 2013 – 2020.

Comisia Europeană pregăteşte acum o măsură ce va însemna un surprinzător regres al întregii sale politici de mediu din ultimii zece ani, ameninţând eforturile pe termen lung de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră.

Măsura vine în contradicţie cu Directiva Europeană privind Energia Regenerabilă, menţionată anterior, adoptată în anul 2009 de Consiliul Europei şi Parlamentul European.

Încă de la început a existat premisa atingerii acestui obiectiv, în ideea stimulării dezvoltării rurale, a reducerii emisiilor de dioxid de carbon şi a creşterii independenţei energetice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 + one =