CE a prezentat o nouă strategie pentru sectorul naval – LeaderSHIP 2020

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Antonio Tajani, responsabil pentru Industrie şi Antreprenoriat, împreună cu SEA Europe (European Ships and Maritime Equipment Association / Asociaţia Navală şi de Tehnologie Maritimă din Europa), au prezentat noua strategie LeaderSHIP 2020, al cărei obiectiv este sporirea competitivităţii tehnologiei maritime europene. foto

Noua strategie este rezultatul strânsei cooperări dintre reprezentanţii industriei navale, sindicatelor din domeniu, regiunilor maritime, statelor membre UE şi Comisiei Europene. 

otrivit Comisiei, industria navală şi de tehnologie maritimă europeană numără peste 500.000 de salariaţi şi înregistrează o cifră de afaceri anuală de aproximativ 72 de miliarde de euro. Cu toate acestea, ea se confruntă cu o competiţie acerbă şi, aşa cum se întâmplă în multe alte sectoare, cu efectele unei crize fără precedent.

Recomandările oferite de strategia LeaderSHIP 2020 acoperă aspecte variate, de la utilizarea mai largă a instrumentelor europene menite să încurajeze câştigarea de noi competenţe, abilităţi şi calificări, până la parteneriatele public-privat în scopul efectuării de noi cercetări maritime, creării de noi oportunităţi de finanţare din partea Băncii Europene de Investiţii (BEI) şi definirii unor strategii de specializare inteligente în cadrul politicii regionale.

În cadrul întrunirii la nivel înalt care a avut loc la Bruxelles, vicepreşedintele Antonio Tajani a subliniat faptul că noua strategie va impulsiona industria navală şi de tehnologie maritimă, din punctul de vedere al inovării, ecologizării, implementării de noi tehnologii şi diversificării pe noile pieţe emergente, cum ar fi energia eoliană produsă în larg… citește tot pe www.cugetliber.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − 14 =