Uniunea Europeană înseamnă 27 de stat..." />

Ce-a însemnat UE în 2012

Uniunea Europeană înseamnă 27 de state suverane. Anul 2012 a fost unul de foc pentru testarea independenţei naţionale. 

S-a vorbit mult despre germanizarea instituţiilor europene şi despre intenţia instaurării nedemocratice a unei federalizări. Ţara noastră a primit, neoficial, statutul de colonie a UE…

Uniunea Europeană înseamnă 503.679.730 de milioane de locuitori.2012 a fost anul celui mai detaliat recensământ la nivel european.

Drept urmare a fost declarat“anul îmbătrânirii active şi a solidarităţii între generaţii”. România s-a întors la nivelul anului 1966, cu o populaţie de19.043.767 de persoane.

Uniunea Europeană înseamnă un buget147,2 miliarde de euro. 2012 a fost anul în care 73% din această sumă a provenit din veniturile naţionale brute (VNB), 15% din taxele vamale şi cotizaţiile pentru zahăr, 11% din TVA şi restul din alte venituri. 

În contextul unei epidemii europene de austeritate, viitorul buget al Uniunii stă sub semnul unor reduceri substanţiale. România a funcţionat cu “un buget prudent”, în contextul unor viitoare plăţi de multe miliarde de euro către FMI.

Uniunea Europeană înseamnă zona euro, spaţiul Schengen şi teritoriul ţările integrate. 2012a fost anul marilor încercări pentru eurozonă.

Grecia nu a fost lăsată să intre în faliment, dar datoria naţională a acesteia a fost cu mult mărită prin noi împrumuturi făcute de banksteri prin intermediul Troicăi (UE, FMI şi BCE). Spaţiul Schengen a rămas identic cu sine însuşi, România şi Bulgaria fiind lăsate în stand-by.

Negocieri sau discuţii pentru extindere au fost purtate cu Islanda,Croaţia, Turcia, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Albania, Bosnia şi Herţegovina, Muntenegru, Serbia şi Kosovo.Din 1 iulie 2013, Croaţia va fi al 28-lea stat al UE.

Uniunea Europeană înseamnă laureatul Nobel pentru Pace. 2012 a fost anulîn care prestigiosul premiu s-a depersonalizat, fiind decernat urbi et orbi. România a fost luată prin surprindere şi fiind în “campanie electorală” a acceptat ca acest premiu să fie donat…

Uniunea Europeană înseamnă regiunea continentală cu peste 67.000 de km de autostradă. 2012 a rămas anul discrepanţelor cantitative între ţările occidentale şi cele centrale şi estice. Spania, Franţa, Italia, Germania, Olanda, Marea Britanie surclasează cu mult ţări precum România, Ungaria, Bulgaria şi la numărul de mijloace de transport rutier.  România a ajuns anul acesta la 500 km de autostradă…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 + thirteen =