Cazuri în care NU poți înmatricula o mașină second-hand din Germania

Romanii care cumpara masini second-hand de la intermediari trebuie sa fie atenti la actele pe care le primesc, pentru ca se pot trezi ca nu pot inmatricula masina in tara. O masina adusa din Germania, spre exemplu, poate avea stampila pe talon pentru „casare/dezmembrari” (Verwertungsnachweis lag vor). O astfel de masina este aproape imposibil de repus in circulatie chiar si in Romania, desi este in stare de functionare.

Statul german incurajeaza achizitia de masini electrice si ofera 10.000 euro prima de casare pentru masini care sunt in stare foarte buna, au uneori si 8 ani vechime.

O alta incurcatura cu actele unei masini second-hand adusa din strainatate este cand autoturismul este transportat pe platforma fara sa existe o dovada de la firma de transport. La Politie, cand romanii vor sa inmatriculeze masina, li se cer la dosar acte care dovedesc cum a intrat masina in tara, fie pe platforma, iar in acest caz trebuie sa existe o dovada, talonul original si placutele, fie pe sosea, iar in acest caz trebuie predat talonul emis recent pentru numerele provizorii (Fahrzeugschein – valabilitate 5 zile) si placutele.

Brief-ul mare (cartea masinii) trebuie sa NU fie stampilat cu termenul Ungultig (invalid). De asemenea coltul tatiat la brief-ul mare inseamna ca masina a fost scoasa din circulatie definitiv in Germania, deci automat trebuie sa faca dovada ca au transportat-o pe platforma sau sa prezinte talonul provizoriu si numerele aferente.

In Germania, termenul pentru certificatul de inmatriculare este Fahrzeugschein (brief mic/talon), iar pentru cartea masinii este Fahrzeugbrief (brief mare). De regula pe primul il opresc autoritatile germane cand masina este radiata, iar nota privind radierea masinii din Germania se face in brief-ul mare. Daca cineva nu poate prezenta brief-ul mare cand merge la Politie, nu va putea inmatricula masina.

Mai mult, aici: https://inspectorauto.ro/ro/blog/nu-poti-inmatricula-o-masina-din-germania/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 4 =