No..." />

Cărți noi de identitate de la 1 aprilie, prevăzute cu cipuri

Noile cărți de identitate vor fi prevăzute cu cipuri pe care vor fi stocate mai multe informaţii. Buletinele electronice nu sunt obligatorii, pentru ca există alternativa fără cip. foto

Noutatea cărţilor de identitatea biometrice constă în inscripţionarea unor informaţii pe cip-ul încorporat: prenumele părinţilor şi date precum imaginea facială şi amprentele a două degete.

Documente vor include şi informaţii de pe cardul de sănătate: codul unic de identificare în sistemul de asigurări de sănătate şi numărul cardului de asigurat. Plus date vitale: diagnostice medicale cu risc mare, grupa sanguină şi RH-ul, acceptul pentru prelevarea de organe după deces.

Pe cartea de identitate apar ca şi până acum datele clasice: numele şi prenumele, sexul, cetăţenia, data și locul naşterii, semnătura, fotografia, codul numeric personal şi adresa.

Prin elementele de securizare, autorităţile spun că noile buletine vor fi imposibil de falsificat. Pentru că acest tip de document a stârnit nemulţumirea unora, inclusiv a preoţilor, autorităţile vor emite şi cărţi de identitate clasice, pentru cei care nu doresc să aibă carte de identitate biometrică. (Digi 24 TV)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen − nine =