T..." />

Cărăuşii bulgarii se pregătesc să blocheze graniţa cu Turcia

„De la 1 septembrie 2013, vom bloca absolut toate punctele de frontieră de la granița bulgaro-turcă”, a anunţat Ilian FIlipov, membru al consiliului de administrație al Asociației Bulgare a Sindicatelor de Transport Rutier (BASAT), vorbind pentru FOCUS News Agency.

Cauza protestului este introducerea unor taxe mai mari pentru transportatorii rutieri străini, de către ministerul turc al Transporturilor, Afacerilor maritime și Comunicării.

„Blocada va continua până când administrația bulgară și ministerele vor adopta aceleași măsuri față de operatorii de transport rutier turci”, a spus Filipov.

Acesta a explicat că nu a fost surprins de această decizie: „Am fost conștient de acest lucru în prealabil și am alarmat ministerul bulgar al Transporturilor, Tehnologiilor Informaționale și Comunicațiilor. Turcia dorește să alunge toți transportatorii rutieri străini de pe teritoriul său și să păstreze pe piaţa numai pentru sine”.

Filipov a spus că transportatorii rutieri străini şi turci ar fi pe poziții absolut inegale în Turcia, din cauza taxelor mari stabilite pentru străini. „Acest lucru se va în lipsă de competitivitate pe piața turcă”, a prevestit membrul CA BASAT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two + 1 =