A..." />

Caniculă şi disconfort termic până duminică în întreaga ţară

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis miercuri o informare meteorologică de caniculă şi disconfort termic, valabilă în perioada 25 – 28 iulie la nivelul întregii ţări. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi frecvent pragul critic de 80 al disconfortului termic în zonele de câmpie şi pe arii mai restrânse în cele de deal şi de podiş. foto

În Banat, Oltenia şi sudul Munteniei vremea va deveni caniculară şi se vor înregistra temperaturi maxime de 35 -36 de grade Celsius.

Șoferii cu afecţiuni cardiace sunt sfătuiți să nu conducă pe caniculă. Medicii și Poliția Rutieră recomandă, pentru conducerea în siguranţa pe timp de caniculă, folosirea aerului condiţionat în maşină înainte de a porni la drum cu autovehicolul care a stat în soare. Opririle dese la drum lung, la umbră, sunt o altă recomandare, precum şi consumul de apă.

Înainte de plecarea la drum este necesară verificarea stării tehnice a autovehiculului şi, în special, a presiunii în pneuri, gradul de îmbătrânire şi uzură al acestora şi al racordurilor, precum şi verificarea instalaţiei de climatizare. Şoferilor li se recomandă, de asemenea, să adapteze viteza autovehiculelor la condiţiile meteo-rutiere şi să păstreze o distanţă suficientă faţă de autovehiculul care circulă înainte, întrucât temperaturile mari înregistrate la nivelul părţii carosabile sunt factor determinant în scăderea aderenţei pneurilor şi implicit în creşterea spaţiului de frânare.

În cazul în care administratorul drumului public, împreună cu poliţia rutieră dispune parţial sau total restricţionarea traficului rutier pe anumite sectoare de drum, respectaţi în totalitate semnalele şi indicaţiile poliţiştilor de deviere a traficului rutier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × three =