Când? Atunci cân..." />

Când și de ce se montează anvelopele de iarnă?

Când?

Atunci când temperatura scade constant sub + 7 ° C, este timpul să puneți anvelopele de iarnă.

 De ce trebuie să îmi schimb anvelopele din octombrie până în aprilie?

Această perioadă corespunde cu o scădere a temperaturii sezoniere în România. Prin urmare, acesta este un bun indicator pentru când să se facă trecerea de la anvelopele de vara la cele de iarnă. Atunci când temperatura medie exterioară scade în mod constant sub + 7 ° C, anvelopele de vară devin mai puțin performante. Este timpul să utilizați anvelopele de iarnă certificate. Aceste anvelope au compuși de cauciuc care rămân moi la temperaturi joase și o sculptură canelata care asigură o performanță optimă pe drumuri reci.

Sunt obligatorii anvelopele de iarnă?

În România, anvelopele de iarnă sunt o cerință legală, în cazul conducerii autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, dar și în cazul autovehiculului de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi al autovehiculului de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducătorului auto. În acest ultim caz, este obligatorie și utilizarea lanțurilor sau alte echipamente antiderapante certificate. Nerespectarea acestor reguli se pedepsește cu reținerea talonului auto, la care se adaugă și o amendă.

Este obligatoriu să aveți anvelope de iarnă în multe alte țări europene, pe parcursul mai multor luni de iarnă (Austria, Estonia, Finlanda, Islanda,). Așa că, verificați legile și reglementările înainte de trecerea frontierelor!

Odată ce anvelopele de iarna sunt montate, ar trebui să verificați presiunea aerului din fiecare pneu în fiecare lună. Dacă setați presiunea într-un mediu cald, se adaugă 0,2 bari (3 psi) la presiunea recomandata de producătorul vehiculului pentru corectarea variațiilor cauzate de temperaturile negative.

 

Găsiți mai multe informații aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

thirteen + twenty =