autorizatii transport

Camioanele vor traversa graniţa Uniunii Vamale în 30 de minute

Mărfurile de la graniţa Uniunii Vamale (Rusia, Belarus şi Kazahstan) vor fi înregistrate şi verificate în 20 – 30 de minute, de şase ori mai rapid decât în prezent, a declarat ministrul Comisiei economice euroasiatice pentru cooperarea vamală, Vladimir Goşin. foto

„În prezent, un camion cu mărfuri stă trei ore la graniţă, iar scopul nostru este să reducem timpul de aşteptare la nivelul european – 20 – 30 de minute”, a declarat Goşin. Oficialul a menţionat că schimbările ar putea avea loc de la 1 iulie, după ce va fi aplicat sistemul de predeclarare electronică a mărfii.

„Atunci când vom dispune de informaţia prealabilă şi de alte instrumente necesare, pe care le elaborăm în prezent, vom face controlul vamal mai rapid”, a declarat Goşin. Oficialul a mai precizat că va exista un ghişeu unic al tuturor instituţiilor de control al mărfurilor, astfel încât bunurile din camioane nu vor mai fi verificate separat de către vameşi, grăniceri sau organele de control fitosanitar.

„Se va crea o bază de date comună, astfel încât nu va mai fi nevoie ca fiecare autoritate să introducă aceleaşi date în sistem, iar aceasta va duce la reducerea timpului de aşteptare la graniţele externe ale Uniunii Vamale”, a mai spus Vladimir Goşin.

citeşte totul aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 4 =