De la 1 iulie curen..." />

Vehiculele poluante, evacuate de pe străzile Parisului

De la 1 iulie curent, autoritățile din capitala franceză au interzis circulația pe timp de zi a tuturor mijloacelor de transport din categoria 1 de poluare. foto

Potrivit publicației franceze Le Croix, sunt vizate toate mijloacele de transport (camioane, autocare și automobile) produse înainte de 1 octombrie 2001. Acestea au interdicție de circulație prin oraș în intervalul orelor 08.00 – 20.00, precum și în zilele libere. Implementarea restricției va fi monitorizată de către polițiștii locali din Paris.

Autoritățile din Paris au apelat la această măsură nu o singură dată. Restricții similare au mai fost impuse în anii 1997 și 2014, precum și în luna martie din acest an, când a fost constatată o situație ecologică critică.

Interdicțiile intră în vigoare în trei etape între 2015 și 2020, vehiculele fiind împărțite în patru categorii, în funcție de emisiile poluante.

Creșterea constantă a numărului de mașini în capitala franceză și canicula, care se menține la Paris de câteva zile la rând, au dus la o poluare și mai mare, subliniază jurnaliștii de la Le Croix.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × five =