Guvernul declarat ziua de 2 mai ..." />

Calendarul „liberelor” din 2014

Guvernul declarat ziua de 2 mai 2014, drept zi nelucrătoare. Ziua urmează să fie recuperată la o altă dată, astfel încât 1 Mai va fi legat de zilele de sâmbătă şi duminică. foto

Asociaţia de Promovare Litoral-Delta Dunării şi Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistice din România au cerut Guvernului să declare 2 mai 2014 zi naţională liberă, astfel încât să fie asigurate mai multe zile libere cu ocazia sărbătorii de 1 Mai, pentru sprijinirea turismului.

În 2014, angajații vor avea parte de 13 zile declarate libere prin Codul Muncii, o parte dintre ele ca sărbători legale, însă doar zece sunt în timpul săptămânii. 

Potrivit Codului Muncii, sărbătorile legale sunt zilele declarate prin lege ca fiind nelucrătoare. Primele zile libere din an au fost pe 1 și 2 ianuarie, care au picat miercuri și joi, iar următoarea zi declarată nelucrătoare va fi pe 21 aprilie, luni, a doua zi după Paște.

Ziua Internațională a Muncii, 1 Mai, pică joi, iar vineri, 2 Mai a fost declarată zi nelucrătoare.

Următoarele zile libere, pe care le vor avea românii anul acesta, vor fi de Rusalii, respectiv 8 și 9 iunie (duminică și luni).

Și pe 15 august, de Adormirea Maicii Domnului, care anul acesta pică într-o vineri, angajații au zi liberă prin Codul Muncii.

Sărbătoarea de Sfântul Andrei este și ea zi liberă, pe 30 noiembrie, care anul acesta va fi însă într-o zi de duminică. Liber va fi și a doua zi, de 1 Decembrie, Ziua Națională a României care va fi luni.

Zilele declarate libere din 2014 se încheie cu sărbătoarea Crăciunului, 25 și 26 decembrie, în zilele de joi și vineri. (Știrile TVR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 3 =