Consumul de energie electrică î..." />

Bulgarii au prea multă energie

Consumul de energie electrică în Bulgaria continuă să fie la un nivel foarte scăzut, scrie luni cotidianul sofiot Trud, după ce duminică, la ora 04.00, a fost atins un nou record: consumul a scăzut până la numai 2.436 MW/h.

Acesta este de aproape patru ori mai puţin faţă de zilele de iarnă, când acesta se ridică de obicei la 8.000 MW/h. Din cauza consumului mic, la sfârşitul săptămânii trecute toate centralele care produc energie din surse regenerabile funcţionau cu 40% din capacitate, iar centrala nucleară de la Kozlodui, cu 50% din capacitate.

Potrivit experţilor, nici în perioada sărbătorilor din mai bulgarii nu vor folosi mai multă energie electrică. Sectorul energetic bulgar s-a confruntat, în martie şi aprilie, cu o criză de supraproducţie.

Potrivit datelor anunţate la începutul lunii aprilie de Ministerul Economiei şi Energiei, producţia depăşeşte consumul de 2,5 ori: capacitatea tuturor centralelor din ţară se ridică la 12.000 de megawaţi, în timp ce consumul intern se limitează la 4.700 de megawaţi, iar alţi 300 de megawaţi sunt exportaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × 5 =