Bulgaria va elibera vize pentru turiștii ruși chiar la graniță

Guvernul bulgar intenționează să elibereze vize pentru turiștii ruși chiar la punctele de trecere a frontierei, a anunțat ministrul bulgar de Finanțe, Simeon Djanokov. foto

În cadrul unui interviu oferit ziarului rus „Rossiyskaya Gazeta”, ministrul de la Sofia a precizat că încă din ianuarie 2012 Bulgaria le permite rușilor dețintători de vize Schengen să intre pe teritoriul său, deși țara încă nu face parte din Spațiul Schengen. În opinia ministrului bulgar de Finanțe este o mare problemă în privința asigurării legăturilor bulgaro-ruse, întrucât doar o singură companie aeriană rusă, Aeroflot, este autorizată să efectueze curse spre Bulgaria, ceea ce impune un cost al biletelor extrem de ridicat – circa 600 de euro. 

„Biletele scumpe îi împiedică, de asemenea, pe turiștii bulgari să viziteze Rusia”, ar declarat Djankov. „Noi am negociat cu autoritățile guvernamentale ruse, încă de acum un an, cum putem face Rusia mai accesibilă pentru bulgari. Am dori să putem extinde numărul liniilor aeriene autorizate, ceea ce ar putea determina ieftinirea biletelor”, a adăugat ministrul bulgar.

Potrivit estimărilor, circa 600.000 de ruși, în majoritatea lor turiști, au vizitat Bulgaria în 2012.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 5 =