Bulgaria va avea unul din cele mai lungi tuneluri rutiere din Europa

Unul din cele mai lungi tuneluri rutiere din Europa va fi construit în Bulgaria, urmând să aibă o lungime de peste 15 kilometri şi să facă parte din autostrada Struma ce va lega Sofia de frontiera cu Grecia. foto

Ministrul bulgar al dezvoltării regionale, Desislava Terzieva, a anunţat marţi planurile de construire a ultimului tronson al autostrăzii ce va avea o lungime de 65 de kilometri şi va costa în jur de 900 milioane de euro. Finanţarea este asigurată prin Programul Operaţional Sectorial Transport. 

Tronsonul va include două tuneluri, unul de 2 kilometri şi un altul de 15 kilometri care va trece pe sub zona naturală protejată din Defileul Kresnei. Se aşteaptă ca lucrările de construcţie să înceapă în anul 2015. Autorităţile bulgare nu au precizat când ar urma să fie finalizată întreaga autostradă.

Potrivit comunicatului de presă difuzat de Ministerul bulgar al Dezvoltării Regionale, tunelul care urmează să fie construit va fi cel mai lung din Europa. Însă pe continent există şi tuneluri mai lungi, cum ar fi Laerdal din Norvegia, care are o lungime de 24,5 kilometri, sau Gotthard din Elveţia (16,3 km). (Capital)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 4 =