Bulgaria și Turcia s-au înțeles asupra cotei autorizațiilor de tranzit

Miniștrii transporturilor din Bulgaria și Turcia au convenit să suplimenteze cota autorizațiilor de tranzit, după negocieri de peste șase ore, care au avut loc ieri, la Ankara, informează BlackSeaNews. foto

Părțile au convenit să treacă treptat la liberalizarea totală a regimului de autщrizații, precum și asupra semnării unui nou acord de colaborare în domeniul transporturilor. Prezentul acord bilateral a fost semnat în anul 1977.

„Noul acord va prevedea toate autorizațiile bilaterale, dar la etapa actuală nu pot fi incluse și cele de terță țară. În orice caz, dacă acest acord va fi elaborat în timp util și va intra în vigoare, atunci și cota autorizațiilor pentru terță țară va fi majorată considerabil”, a declarat ministrul bulgar al Transporturilor, Danail Papazov. 

Potrivit ministrului, noul acord va fi elaborat și adoptat în luna martie, pentru ca la până sfârșitul lunii aprilie să intre în vigoare.

Papazov a mai declarat că de la 1 martie, pe teritoriul Turciei și Bulgariei, va funcționa o linie fierbinte, la care va putea suna șoferii atunci când se vor confrunta cu dificultăți la frontiera bulgaro-turcă, precizând că până la intrarea în vigoare a noului acord de colaborare în transporturi, părțile au convenit să furnizeze reciproc toată asistența necesară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × two =