Bulgaria şi România vor al treilea pod peste Dunăre, la Silistra-Călăraşi

Bulgaria şi România vor colabora pentru construirea unui al treilea pod peste Dunăre, care să lege oraşele Silistra şi Călăraşi, au convenit preşedinţii celor două ţări, Rosen Plevneliev, respectiv Traian Băsescu, care s-au întâlnit în cadrul reuniunii la nivel înalt a şefilor de stat din Europa Centrală şi de Est de la Bratislava. foto

Pentru realizarea proiectului, cele două state vor căuta diverse variante de finanţare din fondurile structurale ale UE, Programul de cooperare transfrontalieră şi Strategia Dunării, scrie presa de la Sofia cu referire la un comunicat al Preşedinţiei Bulgariei. 

La Bratislava, cei doi şefi de stat au decis o coordonare mai strânsă a poziţiilor şi acţiunilor referitoare la aderarea Bulgariei şi României la spaţiul Schengen, fără controale la frontieră. Rosen Plevneliev şi Traian Băsescu au susţinut iniţiativa unei scrisori comune, împreună cu şefii de stat din Austria, Ungaria şi Turcia, adresată preşedintelui Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, în sprijinul proiectului pentru transportul gazului caspic spre Europa, „Nabucco-Vest”. Rosen Plevneliev a pledat în cadrul forumului pentru o mai mare coeziune între statele din regiune. Potrivit preşedintelui Bulgariei, aderarea Croaţiei la UE este un bun exemplu pentru restul ţărilor din Balcanii de Vest, iar acest proces trebuie să continue, bazat pe valorile europene şi relaţiile de bună vecinătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × 1 =