Construcţia celui de-al ..." />

Bulgaria mulțumește Comisiei Europene

Construcţia celui de-al doilea pod peste Dunăre, la Vidin-Calafat, va fi finalizată la termen – sfârşitul lunii noiembrie 2012, a declarat prim-ministrul Bulgariei, Boiko Borisov, după ce a vizitat şantierul unde se realizează proiectul. Şeful Executivului bulgar a fost însoţit în vizita sa la Vidin de comisarul european pentru dezvoltare regională, Johannes Hahn, transmite agenția de presă Novinitefoto

„Singura problemă legată de construcţia podului ar putea apărea din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, care nu ar permite asfaltarea până la sfârşitul lunii noiembrie”, a adăugat Borisov. Premierul bulgar a mulţumit personal preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, şi comisarului Johannes Hahn pentru prelungirea termenului de construcţie a podului, deoarece proiectul este finanţat din fonduri europene acordate prin programul ISPA, termenul de contractare a fondurilor expirând la finalul anului 2010.

Johannes Hahn a felicitat Bulgaria şi România pentru ritmul de desfăşurare a lucrărilor de construcţie şi a subliniat că este necesară înfiinţarea unei companii mixte pentru gestionarea construcţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 + 15 =