Mini..." />

Bulgaria este fermă în decizia de privatizare a BDZ Cargo

Ministrul Transporturilor din Bulgaria, Ivaylo Moskovski, a declarat că nu ar permite niciunui obstacol să împiedice privatizarea diviziei de transport de marfă din cadrul BDZ, acest proces fiind „măsura de salvare” a companiei. foto

„Dacă privatizarea va eşua, prejudiciul va fi foarte mare. Creditorii încă aşteaptă această privatizare să se materializeze, însă în mod concret nu există companii care şi-au manifestat interesul privind preluarea diviziei de transport feroviar de marfă”, a declarat ministrul.

Potrivit presei de la Sofia, ministrul Ivaylo Moskovski a afirmat că în cadrul întrevederilor cu diplomaţi ai Rusiei, Austriei, Turciei şi Germaniei, a observat interes din partea acestor state.

Agenţia de Privatizare din Bulgaria a aprobat, în luna aprilie a acestui an, criteriile pentru selectarea companiilor care doresc să achiziţioneze ramura de transport marfă a BDZ. Acestea vor trebui să aibă o cifră de afaceri de cel puţin 500 milioane de euro în ultimii trei ani şi să gestioneze cel puţin un miliard de euro.

Potrivit estimărilor din presă, viitorul cumpărător al ramurii de transport marfă a BDZ va trebui să fie gata să investească cel puţin 50 de milioane de euro pentru achiziţionarea de locomotive şi vagoane noi în primul an de la cumpărare. Conform conducerii companiei, valoarea tranzacţiei ar putea să se ridice la 100 de milioane de euro. „Estimările optimiste se plasează la 130 de milioane de euro, iar cele mai pesimiste la 60 de milioane de euro”, a precizat Vladimir Vladimirov, preşedintele BDZ. De asemenea, Agenţia de Privatizare a evaluat ramura de transport de marfă la 190-250 de milioane de leva (97-128 mil. euro). Conform oficialilor operatorului, tranzacţia ar trebui să fie finalizată în perioada iunie-iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen − eleven =