Bulgaria: blocajul transportului a fost provocat de Turcia

Ministrul Transporturilor din Bulgaria, Kristian Kristev, a declarat că recentul conflict de la granița cu Turcia, când mai mulți camionagii bulgari au blocat punctul de trecere a frontierei „Kapitan Andreevo”, a fost provocat de partea turcă. Autoritățile de la Sofia susțin că partea turcă aplică în mod intenționat unele măsuri discriminatorii față de transportatorii bulgari. foto

Kristev a subliniat că relațiile cu Turcia în domeniul transportului internațional de mărfuri oscilează de 7 ani. De data aceasta, Turcia i-a asigurat pe colegii bulgari că începând cu 31 mai 2013 va renunța la măsurile restrictive pentru șoferii bulgari de tiruri. Autoritățile bulgare declară însă că asemenea promisiuni au fost făcute și anterior, fără să fie respectate. 

Ministrul bulgar a adeclarat că în pofida dorinței lui, dacă situația se va repeta, oficialii de la Sofia vor impune unele măsuri restrictive față de transportatorii turci.

„Deși Turcia nu este membră UE, această țară face parte din uniunea vamală europeană. Discriminarea transportatorilor bulgari este o încălcare a normelor europene”, a subliniat Kristian Kristev. Potrivit lui, în reglementarea acestui conflict ar trebui să se implice și Comisia Europeană.

Miniștrii Transporturilor din Bulgaria și Turcia urmau să discute problema protestelor în timpul unei întrevederi la Leipzig.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen − fifteen =