,,Buletinul siguranţei rutiere”, ..." />

Buletinul sigurantei rutiere

,,Buletinul siguranţei rutiere”, întocmit de Poliția Română, aduce, la cea de-a șasea ediție, o analiză a indicatorilor care reflectă specificul fenomenului rutier și fundamentează științific activitatea polițiștilor, în scopul creșterii siguranței rutiere.  Față de anul 2015, în 2016 numărul accidentelor rutiere grave a fost mai mic cu 13,5%.

Poliţia Română este una dintre cele mai importante instituții care acționează pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și salvarea de vieți.

Pentru înțelegerea într-o măsură detaliată a fenomenului rutier astfel încât deciziile din plan operativ să poată fi fundamentate științific, specialiștii Direcției Rutiere și ai Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității din cadrul Poliției Române au întocmit ,,Buletinul siguranţei rutiere. Raport anual 2016.”

Aflat la a șasea ediţie anuală,  lucrarea cuprinde, pe lângă examinarea contextelor intern şi internaţional,  o analiză a accidentelor rutiere grave produse în cursul anului 2016,  una comparativă pentru intervalul 2012-2016  și un capitol  referitor la accidentele grave de circulație în rândul persoanelor vârstnice.

Una dintre concluziile relevante este că, față de anul 2015, în 2016 numărul accidentelor rutiere grave a fost mai mic cu 13,5%.

Parcul de autovehicule din România este cu 26,6% mai mare în anul 2016, comparativ cu anul 2011, iar peste două treimi dintre autoturismele înregistrate în România au peste 10 ani vechime.

Aproximativ 90% din rețeaua națională este la standardul de drumuri cu o singură bandă pe sens, ceea ce are impact atât asupra timpului de călătorie, cât şi asupra siguranţei în trafic.

Citeste articolul intreg aici:

https://www.politiaromana.ro/ro/stiri/buletinul-sigurantei-rutiere

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 + 9 =