Britanicii ar putea rămâne fără cadouri de Crăciun, din cauza insuficienței șoferilor de camioane

Până la Crăciun a mai rămas zile numărate, iar în Marea Britanie unii oameni ar putea rămâne fără cadouri, deoarece această țară este un deficit șoferi care livrează mărfurile în magazine. Marea Britanie se confruntă cu o lipsă acută de șoferi de camioane, pentru că, în ultimul timp, aceștia au demisionat în număr mare din cauza regulilor tot mai drastice din domeniul transporturtului de mărfuri și persoane. foto

„Astăzi deficitul de șoferi de camioane este într-atât de mare, încât de Crăciun magazinele ar putea fi pustii. Ne lipsesc aproximativ 45 mii de șoferi profesioniști”, a spus președintele asociației transportatorilor din Anglia, Richard Burnett.

Lourens Kili, este unul dintre cei care a renunțat la job, după ce Uniunea Europeană i-a obligat pe șoferii de camioane și autocare să urmeze cursuri de instruitre în fiecare an. Prețul unui curs aprobat de guvern este de 500 de lire, iar la aceste costuri se mai adaugă pirederea salariului pe perioada instruirii, astfel încât noile cerințe nu sunt acceptate de către șoferii profesioniști.

Specialiștii în transporturi le recomandă britanicilor să își facă cumpărătorile în timp util. „Uniunea Europeană face ceea ce trebuie: din cele mai bune convingeri se vrea o legislație mai bună. Problema din Marea Britanie constă în faptul că aplică această legislație foarte rapid și stângaci. Reținerile în livările cadourilor de Crăciun sunt o problemă minoră, în comparație cu problema urcării la volanul camioanelor a mii de șoferi neexperimentați, care pun în pericol alți conducători auto și pietonii. Acest lucru ar trebui să ne îngrijoreze”, a spus specialistul în transporturi, Robert Durward.

Cei care se opun noilor reguli consideră însă că frecventarea cursurilor de calificare nu garantează siguranța rutieră pe drumurile din țară.

Mai mult din jumătate din toate mărfurile din Marea Britanie – cadouri, produse alimentare, materiale de construcție – sunt livrate prin intermediul transportului rutier. În condițiile insuficienței de șoferi, livările durează mai mult. Potrivit economiștilor, această stare de fapt ar putea afecta nu doar sărbătorile, dar și să influențeze negativ redresarea economică, despre care vorbesc autoritățile britanice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − nine =