Brazilia: Președintele închide gura străzii cu 25 de miliarde de dolari

Președintele Braziliei, Dilma Rousseff, a propus să aloce 25 de miliarde de dolari transportului public. Propunerea vine după ce proteste masive au zguduit țara, fiind declanșate de creșterea prețului la biletele de autobuz. Între timp, însă, protestatarii brazilieni au ajuns să ceara demisia Guvernului. foto

Rousseff a promis că Guvernul va aloca „50 de miliarde de reali (25 de miliarde de dolari) pentru noi investiții pentru proiecte de mobilitate urbană” și „pentru a îmbunătăți transportul public în țara noastră”. 

Rousseff a făcut anunțul după o serie de discuții de urgență cu liderii protestelor și oficialii regionali. Președintele a mai oferit și un referendum pe tema largă a „reformei politice”, pentru a potoli protestele din țară, fără precedent în ultimele decenii.

„Voi insista pentru un referendum pentru alegerea unei adunări constituante însărcinată cu reforma politică”, a anunțat Rousseff.

Mulți observatori spun însă că masurile de urgență luate de autoritățile braziliene, inclusiv revenirea asupra măsurii de creștere a prețului biletului de autobuz, nu pot stopa protestele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × one =