Black Sea Silk Road: nou proiect de cooperare transfrontalieră între Armenia, Georgia, Turcia și Grecia

Un nou proiect lansat în cadrul Programului de Cooperare UE își propune să stimuleze dezvoltarea economică de-a lungul Marii Negre prin Armenia, Georgia, Turcia și Grecia, prin combaterea sărăciei, lipsa locurilor de muncă, contactul cu exteriorul în comunitățile care se află lângă monumente culturale și naturale de importanță deosebita. Cele mai multe dintre aceste probleme ar putea fi atenuate prin creșterea turismului și dezvoltarea infrastructurii și a serviciilor pentru turiști.

Black Sea Silk Road Corridor (BSSRC)  are ca scop îmbunătățirea serviciilor și produselor locale de la comunitățile de-a lungul traseului, prin cresterea gradului de constientizare, a turismului și promovarea valorilor locale.

Seminarii și ateliere de lucru sunt planificate ca parte a proiectului, precum și diverse evenimente și prezentări  a industriilor locale, regionale și naționale de turism, asociații și autorități, precum și membri ai comunității. Oamenii din fiecare țară și regiunile transfrontaliere vor fi încurajați să participe și să participe la aceste evenimente prin încurajarea dialogului, schimbului de cultură și înțelegere.

Proiectul de 24 de luni este finanțat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră la Marea Neagră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one − 1 =