Belgia a..." />

Belgia a introdus o nouă taxă de drum de la 1 aprilie

Belgia a introdus, de la  1 aprilie 2016, taxa de drum per kilometru pentru toate autovehiculele de transport marfă mai mari de 3,5 tone. Toate mijloacele de transport din această categorie, atât locale, cât și străine, care utilizează drumurile din Belgia, vor trebui să fie dotate cu o unitate de bord (OBU), care va calcula distanța și tariful. Închirierea dispozitivului de bord costă 135 de euro, iar suma trebuie achitată în avans, informează ARTRI. foto

Site-ul web al furnizorului OBU – www.satellic.be – oferă detalii privind taxele și harta drumurilor cu taxă din cele trei regiuni administrative ale Belgiei – Flandra, Valonia și Capitala Bruxelles, precum și modalitatea de înregistrare în sistemul electronic. Unitatea de bord poate fi comandată după o înregistrare prealabilă online sau cumpărat de la unul din cele 100 de puncte de vânzare de pe teritoriul Belgiei.

Utilizatorii vor avea opțiunea de pre-plată sau post-plată cu un card de credit.

Noua taxă de drum din Belgia va înlocui sistemul actual de vignetă electronică.

Rețeaua de drumuri taxabile este de aproximativ 900 km. Autoritățile belgiene se așteaptă ca peste 700.000 de vehicule (din care 80% din afara Belgiei) să fie echipate cu noul dispozitiv electronic. Nivelul taxei de drum va depinde de clasa de poluare, masa totală maxima autorizată și clasa de drum utilizată. Amenzile pentru neplata taxei pot ajunge până la 1000 de Euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × 2 =