B..." />

Belarusul a restabilit controlul vamal la frontiera cu Rusia

Belarusul a reluat, luni, activitatea posturilor vamale la hotarul ruso-belarus, eliminate în 2011 după crearea Uniunii Vamale. Controlului vamal sunt supuse nu doar autocamioanele, dar și autoturismele, iar aceasta a dus la formarea unor coloane imense de mașini, informează agenția de știri RBC. foto

Informația a fost confirmată de Serviciul Vamal Federal al Federației Ruse. „Serviciul Vamal Federal al Federației Ruse confirmă faptul că vameșii belaruși au reluat activitatea la hotar cu Rusia. De partea noastră, controlul vamal nu se efectuează”, a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului Vamal rus, Elena Graci.

Decizia de a restabili activitatea posturilor vamale la hotarul ruso-belarus a fost luată de Minsk după acuzațiile venite din partea Rusiei în adresa Belarusului. Cea din urmă a fost acuzată de Moscova de re-exportul din Occident pe piața rusă a mărfii interzise.

Recent președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko, a negat acuzațiile de furnizarea ilegală a produselor alimentare din țara sa pe piața rusă. „Am interzis categoric manipularea cu mărfurile occidentale cu scopul exportului acestora pe piața rusă – de genul, am lipit eticheta pe produs și l-am exportat”, a declarat Lukașenko.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × 4 =