Belarus va investi 1 mld dolari pentru dezvoltarea sectorului logistic

Autorităţile din Belarus ar putea investi peste 1 miliard de dolari pentru dezvoltarea sectorului logistic din țară. Guvernul de la Minsk a stabilit că va implementa 48 de proiecte pentru ca până în anul 2015 să dezvolte servicii de depozitare de primă clasă pe o suprafață de 700 000 de metri pătrați. foto

Belarus elaborează programe pentru a spori competitivitatea şi calitatea infrastructurii, creând condiţii mai atractive decât în statele vecine.

Cel mai mare centru logistic din Belarus – „Prilesie” – este construit în prezent în regiunea Minsk de către investitori iranieni. Prin implementarea acestor proiecte, Belarus intenţionează să își îmbunătăţească poziţia în clasamentul Băncii Mondiale privind Indicele de Performanţă Logistică.

De asemenea, Belarus este în negocieri cu țările partenere din Uniunea Vamală – Rusia şi Kazahstan – privind implementarea unui mecanism de TVA ce ar putea fi utilizat de toate statele membre ale Uniunii şi eliminarea autorizaţiilor necesare transportatorilor de mărfuri în Spaţiul Economic Comun. (Belta)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen − seven =