Belarus și Elveția ar putea renunța la autorizațiile pentru transportul internațional de mărfuri

Ministerul transportului și comunicațiilor din Republica Belarus speră la semnarea în primul semestru din acest an a unui acord cu Elveția, care va permite transportul internațional de mărfuri fără autorizații. foto

„În primul semestru din 2014 noi planificăm să modificăm actualul acord cu Elveția privind transporturile rutiere internaționale. Intenționăm să trecem la sistemul fără autorizații pentru efectuarea tuturor tipurilor de transport rutier internațional”, a declarat pentru Interfax șeful departamentului de relații externe din minister, Serghei Negrei. 

Oficialul a explicat că este vorba despre renunțarea la autorizațiile bilaterale, de tranzit și de terță-țară. Potrivit lui, sistemul fără autorizații va intra în vigoare după ratificarea acordului modificat de către ambele părți. Această procedură poate dura de la o jumătate de an până la un an.

„Pentru noi este un acord foarte important”, a subliniat Serghei Negrei, precizând că pentru transportatorii belaruși este necesar tranzitul liber pe teritoriul Elveției, în special, pentru a ajunge în Italia. Politica reducerii tranzitului de către străini, promovată în ultima perioadă de Elveția, ducea la obținerea unui număr insuficient de autorizații pentru transport. Negrei a mai subliniat că noile schimbări vor facilita accesul transportatorilor belaruși pe piața europeană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seven + 18 =