Belarus propune eliminarea autorizațiilor de transport în Uniunea Vamală

Republica Belarus susține eliminarea autorizațiilor pentru transportul de mărfuri pe teritoriul Uniunii Vamale și speră că partenerii săi – Rusia și Kazahstan – vor accepta această propunere. foto

Președintele adjunct al Asociației Transportatorilor Rutieri Internaționali din Belarus (BAMAP), Nikolai Verhoveț, consideră că libera circulație a mărfurilor va duce la dezvoltarea tranzitului: „La ora actuală autorizațiile de transport constituie un serios impediment. Pledăm pentru eliminarea lor”.

El a precizat că Belarus se confruntă cu această problemă în domeniul transportului cu Kazahstanul, în timp ce transportatorii kazahi au nevoie de permise de lucru și de tranzit atât în Belarus, cât și în Rusia.

Reprezentantul BAMAP a mai subliniat că, deocamdată, Rusia și Kazahstan nu sunt interesate de implementarea unui sistem de transport fără autorizații. „Rusia este îngrijorată că Belarusul îi va prelua o parte din piață. Interesul lor este ca cea mai mare parte din operațiunile de transport să le revină transportatorilor ruși. Noi accentuăm însă că în cadrul Uniunii Vamale trebuie să existe concurență, iar principiul reședinței nu este cel mai important”, a explicat Nikolai Verhoveț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × one =