Înce..." />

Belarus introduce restricții de vară pentru traficul greu

Începând cu 20 mai, pe drumurile naționale din Republica Belarus vor intra în vigoare restricțiile de circulație provizorii pe timp de vară. foto

Potrivit unei decizii a Ministerului Transporturilor și Comunicațiilor din Republica Belarus, în perioada 20 mai – 31 august, pe timp de zi (în intervalul orelor 11.00 – 21.00 inclusiv), la o temperatură a aerului de peste 25°С va fi restricționată circulația pentru camioanele cu masa maximă admisă pe axă de peste 6 tone pe toate drumurile naționale. Circulația acestor tipuri de autovehicule va fi permisă pe timp de noapte – de la 21.00 până la 11.00. 

Restricțiile nu vizează transportul de pasageri, animale vii, flori, ajutoare umanitare, cereale, mărfuri periculoase și perisabile. În lista de excepții sunt și autovehiculele utilizate la întreținerea și repararea drumurilor.

Pe drumurile cu restricții au fost montate deja indicatoarele corespunzătoare, iar traficul este strict monitorizat. Cei care vor încălca noile măsuri vor fi trași la răspundere. (BAMAP)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × 1 =