Bateriile pe baza de apă, un sfert de cost, triplă autonomie la maşinile electrice

Dr. Grigorii Soloveichik, chimist și lider de proiect la General Electric, este sigurnoile baterii pe bază de apă „se pot încărca rapid şi sunt mai ieftine”, fiind capabile să atingă ţelul pe care şi l-a propus Departamentul de Energie al Statelor Unite, ca o maşină electrică să aibă o autonomie de aproape 390 de kilometri la o încărcare.

GE și Universitatea Berkeley sunt încă în stadiul studiilor de laborator. Soloveichik afirmă că în prezent are loc  o „operațiune comună de planificare, pentru a produce într-un an o celulă chimică”.

Realizarea acesteia pentru un „vehicul de talie mică” ar trebui să ia în total trei ani, iar pentru ca proiectul să ajungă la stadiul de preproducţie e nevoie de doi sau trei ani „Nu vă așteptați să vedeți aceste celule în anul 2015, la noul Nissan Leaf”, a spus chimistul.

Dr. Soloveichik a spus că soluția pentru această baterie este „folosirea de materiale foarte ieftine”. Potrivit GE, bateria folosește o soluție pe bază de apă combinată cu substanțe chimice anorganice „, capabile să transfere o densitate mare de energie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × 2 =