Președintele Româ..." />

Băsescu nu-l vrea pe Silaghi la Transporturi

Președintele României, Traian Băsescu, a declarat că așteaptă o altă nominalizare la funcția de ministru al Transporturilor, precizând însă că nu se grăbește să îl respingă pe Ovidiu Silaghi. Șeful statului a precizat că decizia definitică cu privire la desemnarea noului ministru va avea loc pe 23 august. „Atunci voi decide dacă resping sau accept candidatura lui Silaghi”, a precizat Băsescu.  foto

Până atunci interimatul la Transporturi urmează să fie asigurat în continuare de către premierul Victor Ponta. „Numirea lui Ovidiu Silaghi în funtea Ministerului Transporturilor nu este oportună, pentru că nu a fost implicat în procesul de privatizare a CFR Marfă. Am observat ineficienţa totală a domnului Silaghi în toată perioada când a fost ministrul Transporturilor, nu a reuşit să mişte nimic în atragerea fondurilor. Este în interesul nostru să avem un Guvern cu o imagine foarte bună”, a mai precizat președintele luni seară. 

Premierul Victor Ponta a semnat propunerea de numire a lui Ovidiu Silaghi în funcţia de ministru al Transporturilor şi a trimis-o luni preşedintelui Traian Băsescu. Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat sâmbătă că preşedintele Traian Băsescu i-a spus că îl lasă pe premierul Victor Ponta interimar 45 de zile la Ministerul Transporturilor, pentru a finaliza privatizarea CFR Marfă.

Funcția de ministru al Transporturilor a devenit vacantă după ce liberalul Relu Fenechiu a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul „Transformatorul”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen − two =