Controverse pe lucrările la Gazoductul Iași – Ungheni

În timp ce consorţiul care construieşte conducta de gaze Iaşi – Ungheni (Republica Moldova) susţine că proiectul ar fi gata până în decembrie 2013, președintele României, Traian Băsescu, vorbește despre februarie 2014 ca termen-limită pentru finalizarea lucrării. foto

Șeful statului a inspectat şantierul gazoductului din localitatea ieşeană Rediu, unde nu era nici un muncitor, ci doar un paznic, iar cu puţin timp înainte de sosirea preşedintelui în zonă ajunsese şi şeful de şantier, care este reprezentantul Transgaz. 

Şeful de şantier, Teofil Ciobanu, i-a prezentat preşedintelui proiectul, spunându-i că lucrările se pot încheia în februarie 2014, dacă timpul va permite, şi nu în decembrie.

Preşedintele a spus că speră ca lucrurile să stea într-adevăr aşa şi ca lucrările să se termine măcar la începutul anului viitor, adăugând că cei de la Uniunea Europeană ştiu ce se întâmplă pe acest şantier şi nu pot fi păcăliţi că se munceşte, dar de fapt nu se face nimic.

Consorţiul care construieşte conducta de gaze Iaşi – Ungheni (Republica Moldova), format din companiile HABAU PPS Pipeline Systems Austria, Inspet şi IPM – Partners (România), susţine că va respecta termenul contractual pentru execuţia firului principal al conductei, stabilit pentru 20 decembrie 2013.

„Lucrările de sudare la firul principal al conductei sunt prevăzute să înceapă pe 2 octombrie 2013, dată la care devin libere de sarcini terenurile expropriate prin hotărâre de guvern. Până la data enunţată, se vor realiza lucrări de sudare a conductelor în organizările de şantier.

Termenul angajat, de 20 decembrie 2013, este cel contractual pentru execuţia firului principal al conductei şi toate activităţile şi acţiunile realizate şi prezentatate sunt de natură a suşţine acest termen şi angajamentul executantului”, se arată într-un comunicat transmis de consorţiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 + fourteen =