Băncile ru..." />

Băncile ruseşti critică intrarea pe lista neagră UE

Băncile ruseşti critică includerea loc pe lista noilor sancţiuni impuse Rusiei, pentru implicarea în conflictul din Ucraina,

Dintre băncile ruseşti cele mai importante, Sberbank, care e cea mai mare bancă din ţară, susţine că blocarea accesului său la piaţa europeană de capital nu va avea vreo contribuţie la rezolvarea crizei.

Statele Unite şi Uniunea Europeană acuză că rebelii din Ucraina au doborât un avion malaezian în estul Ucrainei, pe 17 iulie, cu armament furnizat de Rusia, relatează Financial Times. Astfel, UE îşi concentrează acum atenţia, în planul de sancţionare a Rusiei, pe băncile ruseşti.

Includerea Sberbank, una dintre băncile ruseşti cele mai puternice, care domină piaţa creditelor de retail şi pentru companii din Rusia, conferă sancţiunilor UE potenţialul de a afecta economia Rusiei mai mult decât cele mai recente măsuri punitive anunţate săptămâna trecută de Statele Unite.

„Adăugarea Sberbank, care nu are nici o legătură cu evenimentele geopolitice, pe lista sancţiunilor, subminează fundamentele sistemului financiar şi nu contribuie la atenuarea crizei europene provocate de situaţia din Ucraina”, se arată într-un comunicat al instituţiei financiare, care reia punctul de vedere exprimat anterior de guvernul rus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 − 2 =